Wat we doen

Elke ouder, elk kind en elke vraag is anders. Daarom hebben we geen standaardbehandeling. Wel hebben we een uitgangspunt: échte aandacht en contact met jou en je kind. Dat betekent dat we goed kijken, goed luisteren en rekening houden met de situatie en jullie wensen. Ook belangrijk is dat we je vraag of het probleem niet groter maken dan het is, maar wel serieus nemen.

Drie belangrijke vragen

wat

…geeft je kind aan, in taal en gedrag?

waaraan

…heeft je kind behoefte?

hoe

…kunnen we dat geven? 

De eerste keer

Als je je aanmeldt bij onze praktijk, krijg je eerst een kennismakingsgesprek met Miranda Bruil. Doel van dit gesprek is elkaar leren kennen en achtergrondinformatie verzamelen. We kijken ook of er een ‘klik’ is. De informatie die we verzamelen, gaat over de ontwikkeling van je kind tot nu toe, hoe je gezin functioneert, of er eerdere onderzoeken zijn gedaan etc. Ook je vraag of probleem komt aan de orde, en waar je hulp bij wilt.

Plan

In het gesprek bepalen we daarnaast wat het vervolg wordt: eerst onderzoek, of direct begeleiding of behandeling. We stellen een plan op voor de hulp waarin het doel/de doelen van de hulp worden benoemd en welke middelen we hiervoor inzetten.

Andere hulp

Soms blijkt bij de kennismaking dat je hulpvraag toch niet goed past bij wat onze praktijk te bieden heeft. Of dat er andere redenen zijn om niet van start te gaan. Als je wilt, kunnen we met je meedenken over welke andere hulp geschikt is.

Evaluaties en afsluiting

Na 4 of 5 sessies bespreken we met je hoe het tot nu toe gaat (evaluatie) en bepalen we het vervolg. Ook aan het einde van de begeleiding of behandeling heb je een gesprek. We kijken dan nog even terug, en we geven je tips en adviezen mee. En natuurlijk kun je ons altijd bellen of mailen als je daarna nog vragen hebt.

Hoe lang duurt de hulp?

Dat verschilt per kind. Ons uitgangspunt is dat het traject zo kort mogelijk duurt, en zo lang als nodig is. Soms is 1 adviesgesprek al voldoende. We starten met 1 afspraak per week. Behandeling of begeleiding duurt meestal een paar maanden. Soms is dat een jaar, de frequentie van de afspraken wordt dan wel lager.

De praktijk is gesloten tot maandag 16 augustus.
Heb je een spoedvraag of is er een crisis? Neem dan contact op met je huisarts of de huisartsenpost.

Nieuwe aanmelding? Stuur dan een mail!