De praktijk

Miranda Bruil, Praktijk voor Orthopedagogiek is gevestigd in Gezondheidscentrum ’t Duifje. Hier werken we, samen met de andere hulpverleners, vanuit de ‘holistische mensvisie’. Daarin gaat het om de verbinding tussen lichaam, hoofd (geest, verstandelijk, denken) en hart (gevoel en emoties).

Welkom

De praktijkruimte van Miranda Bruil is een prettige kamer waar je je meteen thuis voelt.

“Ik wil geen koele, cleane sfeer, maar juist een warme sfeer waarin je je meteen welkom voelt”, zegt Miranda. “En het werkt, veel ouders en kinderen zijn aangenaam verrast als ze hier binnenkomen.”

Zo werkt het: verwijzing

Ouders kunnen zichzelf telefonisch aanmelden voor een afspraak bij de praktijk. Als je de hulp vergoed wilt krijgen, heb je een verwijzing nodig van de huisarts, kinderarts, jeugdarts (schoolarts) of andere medisch specialist. Ook het wijkteam van de gemeente kan je verwijzen naar de praktijk.

Afspraak maken of afzeggen

Afspraken regel je telefonisch of per mail. Je kunt een afspraak tot 24 uur van tevoren afzeggen zonder kosten. Meld je je niet op tijd af, dan brengen we de gereserveerde tijd in rekening. De gemeente vergoedt dit niet.

Kosten

Er zijn verschillende tarieven, afhankelijk van de hulp die je krijgt. Op de pagina tarieven staat een overzicht. Heb je een verwijzing, dan vergoedt de gemeente de kosten uit het jeugdhulpbudget mits je kind staat ingeschreven in een van de gemeentes waarmee wij een contract hebben afgesloten.

Wachttijd

De wachttijd voor het kennismakingsgesprek is op dit moment ongeveer 9 tot 10 weken. Na het kennismakingsgesprek gaan we direct verder met het vervolg, zoals onderzoek, begeleiding of behandeling. Er is géén wachttijd tussen kennismaking en vervolg. Rond de schoolvakanties kunnen er andere wachttijden zijn.

De praktijk is gesloten tot maandag 16 augustus.
Heb je een spoedvraag of is er een crisis? Neem dan contact op met je huisarts of de huisartsenpost.

Nieuwe aanmelding? Stuur dan een mail!